TIETOSUOJALAUSUNTO

Tämän verkkosivuston (jäljempänä "verkkosivusto") tarjoaa Bayer Oy (jäljempänä "Bayer" tai "me"). Lisätietoja verkkosivuston tarjoajasta löytyy sivulta julkaisuoikeus.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Seuraavassa on tietoa siitä, miten henkilötietojasi käsitellään, kun käytät Bayerin verkkosivustoa. Ellei seuraavissa kappaleissa toisin mainita, henkilötietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on, että tällainen käsittely on tarpeen, jotta pyytämäsi verkkosivuston toiminnot ovat käytettävissä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(b)).

Verkkosivuston käyttö

Verkkosivuston avaaminen

Kun avaat Bayerin verkkosivuston, tietokoneesi selain välittää eräitä tietoja yrityksen palvelimelle. Tämä tehdään teknisistä syistä ja on tarpeen pyytämiesi tietojen saamiseksi käyttöösi. Verkkosivuston avaamiseksi kerätään, tallennetaan lyhytaikaisesti ja käytetään seuraavia tietoja:

  • IP-osoite
  • käytön päivämäärä ja aika
  • aikaero Greenwich-aikaan (GMT)
  • pyynnön sisältö (tietty sivusto)
  • käytön status / HTTP:n statuskoodi
  • välitetty tietomäärä
  • pääsyä pyytävä verkkosivusto
  • selain / kieliasetukset / selaimen ohjelmiston käyttöjärjestelmän versio ja pinta

Lisäksi Bayerin oikeutettujen etujen suojaamiseksi tällaiset tiedot tallennetaan määräajaksi, jotta henkilötietojen jäljitys voidaan käynnistää, mikäli ilmenee Bayerin palvelimen luvatonta käyttöä tai sen yrityksiä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(f)).

Evästeiden käyttö

Mitä evästeet ovat?

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat käyttäjän laitteen muistiin selaimen välityksellä. Ne tallentavat eräitä tietoja (esim. kieliasetukset tai sivustoasetukset), jotka selaimesi saattaa välittää uudelleen meille, kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme (evästeen kestoajasta riippuen).

Mitä evästeitä Bayer käyttää?

Käytämme kahdentyyppisiä evästeitä: (1) toiminnallisia evästeitä, joita ilman sivustomme kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä, ja (2) valinnaisia evästeitä, joita käytetään mm. verkkosivuston analysointiin ja markkinointitarkoituksiin. Seuraavassa taulukossa on tarkempi kuvaus verkkosivustolla käytetyistä valinnaisista evästeistä:

Mikäli annat suostumuksesi

Käytämme valinnaisia evästeitä vain, jos olemme etukäteen saaneet siihen suostumuksesi (tietosuoja-asetus art. 6(1)(a)). Kun käytät verkkosivustoamme ensimmäisen kerran, ilmaantuu banneri, jossa pyydetään suostumusta valinnaisten evästeiden käyttöön. Jos annat suostumuksesi, tietokoneellesi asetetaan eväste, joka estää bannerin ilmaantumisen niin kauan, kuin eväste on voimassa. Evästeen kestoajan päätyttyä tai jos poistat itse evästeen, banneri ilmaantuu uudelleen seuraavan verkkosivustollamme vierailusi yhteydessä ja suostumustasi pyydetään uudelleen.

Miten evästeet estetään

Verkkosivustoamme voi tietenkin käyttää ilman evästeiden asettamista. Voit halutessasi muuttaa evästeiden käyttöä tai kokonaan estää evästeet selaimesi asetusten avulla. Evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin rajoittaa sivustomme toimintoja tai vaikuttaa haitallisesti sivuston käyttäjäystävällisyyteen. Voit myös milloin tahansa estää valinnaisten evästeiden asettamisen muuttamalla yllä olevan taulukon evästeasetuksia.

Verkkosivuston käytön analysointi

Verkkosivustomme käyttää Google Analytics -verkkoanalyysipalvelua, jonka tarjoaa Google Inc., osoite 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (”Google”).

Google analysoi verkkosivuston käyttöä puolestamme. Tätä tarkoitusta varten käytämme evästeitä, jotka on kuvattu tarkemmin yllä olevassa taulukossa. Googlen keräämät tiedot käyttäytymisestäsi verkkosivuillamme (esim. viitannut URL, millä verkkosivustoillamme vierailet, käyttämäsi selaintyyppi, kieliasetukset, käyttöjärjestelmäsi sekä näyttösi resoluutio) välitetään Yhdysvaltoihin Googlen palvelimille, missä tietoja säilytetään ja analysoidaan. Tulokset toimitetaan meille anonymisoidussa muodossa. Käyttötietoja ei yhdistetä kokonaiseen IP-osoitteeseesi tämän prosessin aikana. Verkkosivustollamme on aktivoituna Googlen tarjoama IP-osoitteen anonymisoiva toiminto, joka poistaa IP-osoitteen 8 viimeistä bittiä (tyyppi IPv4) tai viimeiset 80 bittiä (tyyppi IPv6). Lisäksi Google on sertifioitu EU-US-tietosuojasopimuksessa (EU-US Privacy Shield), mikä varmistaa sen, että Google pitää yllä riittävää tietosuojatasoa tietoja käsiteltäessä Yhdysvalloissa.

Voit peruuttaa suostumuksesi verkkokäytön analysointiin milloin vain joko lataamalla ja asentamalla Googlen tarjoaman ns. Google Browser Plugin tai hallinnoimalla suostumuksiasi yllä olevassa taulukossa, jolloin kieltäytymisen muistava eväste asennetaan koneellesi. Molemmat vaihtoehdot estävät verkkokäytön analysoinnin vain mikäli käytät selainta, jolle eväste asennettiin ja jollet poista kieltoevästettä.

Ulkopuoliset palvelut tai sisältö verkkosivuillamme

Verkkosivuillamme on kolmansien osapuolten palveluja ja/tai sisältöä. Kun kolmansien osapuolten palveluja käytetään tai kolmansien osapuolten sisältöä näytetään, viestintään liittyviä tietoja vaihdetaan sinun ja asianomaisen palveluntarjoajan kanssa teknisistä syistä.

Asianomainen palvelun tai sisällön tarjoaja voi käsitellä tietojasi myös muihin tarkoituksiin. Parhaan tietomme mukaan olemme konfiguroineet niiden tarjoajien palvelujen ja sisällön, joiden tiedetään käyttävän tietoja omiin tarkoituksiinsa tavalla, joka estää kaiken muun viestinnän paitsi palvelujen tai sisällön näyttämisen verkkosivuillamme, tai viestintä on mahdollista ainoastaan, jos olet aktiivisesti valinnut kyseisen palvelun käytön. Koska meidän ei kuitenkaan ole mahdollista valvoa kolmansien osapuolten keräämiä ja käsittelemiä tietoja, emme pysty antamaan sitovaa tietoa tällaisen tiedonkäsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta.

Lisätietoa tällaisen tiedonkäsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta voi saada tutustumalla Bayerin verkkosivuilla palveluja ja sisältöä tarjoavien ja tältä osin tietojesi suojaamisesta vastaavien tahojen tietosuojalausuntoihin:

  • YouTube-videot

Haittavaikutuksia ja tuotteen laatuun liittyviä valituksia koskevat tiedot

Tämä verkkosivusto ei ole tarkoitettu tai suunniteltu viestintään, joka liittyy seuraaviin: haittavaikutukset, terapeuttisen vaikutuksen puute, lääkitysvirheet, harmaiden markkinoiden tuotteet tai lääkeväärennökset, lääkkeiden väärinkäyttö tai myyntiluvan ulkopuolinen käyttö, tuotteen laatuun liittyvät valitukset ja/tai muut asiat, jotka koskevat Bayerin tuotteiden turvallisuutta tai laatua. Jos haluat ilmoittaa haittavaikutuksista tai tehdä tuotteen laatua koskevan valituksen, ota yhteyttä terveydenhoidon ammattilaiseen (esim. lääkäri tai apteekkihenkilökunta), paikalliseen terveysviranomaiseen tai käytä Bayerin verkkosivustoa haittavaikutuksista ilmoittamiseen.

Jos tästä huolimatta ilmoitat haittavaikutuksista tai Bayerin tuotteiden turvallisuuteen tai laatuun liittyvistä muista ongelmista, meidän on laillisten velvoitteidemme mukaan käsiteltävä viesti ja mahdollisesti otettava sinuun yhteyttä asioiden selventämiseksi. Meidän on ehkä ilmoitettava asianomaisille terveysviranomaisille ilmoittamistasi asioista. Voimme myös joutua lähettämään nämä ilmoitukset edelleen Bayer-konsernin yrityksille tai yhteistyökumppaneille siinä laajuudessa, kuin niillä on sama velvollisuus ilmoittaa asiasta asianomaisille terveysviranomaisille.

Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä ja haittavaikutusten raportoinnista löydät lääketurvatoimintaa koskevasta tietosuojalausunnosta.

TIETOA OIKEUKSISTA

Tietosuojalakien mukaan sinulla on seuraavat yleiset oikeudet:

Oikeus nähdä tallentamamme sinua koskevat henkilötiedot

Oikeus pyytää henkilötietojen korjausta, poistamista tai rajoitettua käsittelyä

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuihin etuihimme tai yleiseen etuun tai joka koskee profilointia, paitsi jos Bayer voi todistaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi

Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen

Oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille

Voit milloin tahansa peruuttaa henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja käyttöä koskevan suostumuksesi, tämän kuitenkaan vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Lisätietoa asiasta on edellä olevissa kappaleissa, jotka kuvaavat suostumukseen perustuvaa tiedonkäsittelyä.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, osoita pyyntösi alla mainittuun osoitteeseen. (C.).

YHTEYSTIEDOT

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen tietosuojaan, käytä yhteydenottokaavaketta tai ota yhteyttä yrityksemme tietosuojavastaavaan alla mainitulla osoitteella:

Tietosuojavastaava

Bayer Oy

PL 415, 20101 Turku

TIETOSUOJALAUSUNNON PÄIVITTÄMINEN

Voimme aika ajoin päivittää tietosuojalausuntoamme. Tietosuojalausunnon päivitykset julkaistaan verkkosivustolla. Kaikki muutokset astuvat voimaan verkkosivuston julkaisemisen yhteydessä. Suosittelemme siksi säännöllistä vierailua verkkosivuillamme, jotta voit saada tiedon mahdollisista päivityksistä.

Päivitetty viimeksi: 30.11.2018

Footer Burst Image